Bojos per l’Economia! 2022

Curs Bojos per l'Economia per a estudiants de batxillerat inscrits dins del programa Bojos per la ciència de la Fundació Catalunya La Pedrera i organitzat pel Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Descripció


L'any 2013, la Fundació Catalunya La Pedrera va crear el programa Bojos per la ciència per a l'estímul del talent científic entre els joves. Dins d'aquest programa marc, neix Bojos per l'Economia, una proposta del Centre de Recerca en Economia Internacional que compta amb el suport i la col·laboració del Departament d'Economia de la UPF.

 El curs Bojos per l'Economia consisteix en una sèrie de deu sessions sobre diferents temes que formen part de l'objecte d'estudi de l'Economia. Aquest curs s'adreça a estudiants de primer i segon de batxillerat que desitgin conèixer els conceptes i tècniques que utilitzen els economistes per analitzar alguns dels fenòmens econòmics més importants.

El curs posarà èmfasi en els mètodes estadístics i matemàtics aplicats a l'economia. El curs s'apropa molt més a l'estudi de l'Economia a la universitat i a la recerca que no pas a l'assignatura que normalment s'ensenya al batxillerat. Per tant, el curs hauria de ser d'especial interès per a aquells alumnes que estiguin fent el batxillerat científic, o que tinguin una especial competència i interès en disciplines quantitatives, i que desitgin explorar la possibilitat d'estudiar Economia a la universitat.

Cada centre pot recomanar 3 alumnes de primer o segon de batxillerat per a participar en el programa Bojos per l'Economia. Seran seleccionats al voltant de 35 alumnes que s'hauran de comprometre a assistir a les deu sessions.

Professors:

Les diferents xerrades seran impartides per investigadors i professors vinculats al CREI i al Departament d'Economia de la UPF.

Idioma:

Les sessions es faran indistintament en anglès, català i castellà.

Dates i horaris del curs:

Aquestes sessions es duran a terme durant 10 dissabtes al matí en el període comprès entre el 15 de gener i el 19 de març del 2022. Hi haurà, a més, una sessió de clausura oberta als pares, amb un conferenciant convidat i lliurament de diplomes. Les dates concretes s'anunciaran més endavant.

Les sessions començaran a les 10:30 i duraran fins les 13:30, amb un descans de 30 minuts. Cada sessió tindrà un ponent diferent.

Temes i ponents

Albert Marcet: Mercats Financers i Expectatives dels Inversors (15/01/22), ONLINE
Victoria Vanasco: The Role of Information in Markets (22/01/22)
Isaac Baley: Career Choice and Business Cycles  (29/01/22)
Rosa Ferrer: Gender Gaps among High-skill Professionals (5/02/22)
José Apesteguia: Behavioral Decision Making  (12/02/22)
Humberto Llavador: The Economics of Climate Change  (19/02/22)
Luigi Pascali: The Wind of Change: Globalisation and Economic Development (26/02/22) CANVI DATA, PASSAT A 2/04/2022
Davide Debortoli: Monetary and Fiscal Policies  (5/03/22)
Caterina Calsamiglia: El Disseny de Mercats Sense Diners (12/03/22)
Giacomo Ponzetto: The Economics of Cities (19/03/22)

Conferència de clausura: "Repartir Guanys" Andreu Mas-Colell (22/04/2022)

Lloc: Auditori 23.S05
Campus Ciutadella,
Universitat Pompeu Fabra
Ramon Trias Fargas, 25,27
08005 Barcelona

Direcció:

Albert Marcet

Coordinació:

Marko Irisarri marko.irisarri@upf.edu

Inscripcions:

Consulteu les bases del programa aquí

Les inscripcions es faran directament a través del següent link:
https://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/bojos-ciencia

Dates importants

Data d'inici inscripcions: 15 de setembre 2021
Tancament inscripcions: 25 d'octubre 2021
Preselecció: 29 de novembre 2021
Comunicació candidats seleccionats i no seleccionats: 30 novembre 2021
Documentació i confirmació assistència Acte d'inauguració: 30 novembre al 17 de desembre 2021
Acte d'inauguració de Bojos per la ciència 2022: 14 de gener 2022
Inici dels cursos: 15 de gener 2022
Cerimònia de cloenda: 22 d'abril 2022

Preu del curs: 225 euros

Termini:

El pagament s'haurà de dur a terme abans del 8 de desembre de 2021, un cop conclosa la selecció de candidatures. Els candidats que no facin el pagament dins el termini establert seran exclosos.

Beques:

El programa de Bojos per la ciència basa el procés de selecció en les qualitats dels candidats, cap estudiant serà exclòs del Programa per una raó econòmica. Més informació aquí

La Fundació Catalunya La Pedrera estudiarà la concessió de beques als candidats que justifiquin documentalment no poder fer front a l’import de matriculació. Per a la sol·licitud de beques contacteu amb scienceacademy@fcatalunyalapedrera.com un cop la vostra candidatura hagi estat seleccionada i abans de finalitzar el període per al pagament de confirmació de plaça.

Un cop sol·licitada la beca, no caldrà fet cap pagament fins a la resolució d’aquesta.

Els programes formatius de Science Academy tenen uns processos d’accés i selecció basats en diverses qualitats de les persones candidates, en igualtat de condicions. En cas de joves que curseu estudis a Catalunya i seleccionats o seleccionades per un d’aquests programes, si la quota corresponent representa un fre a la participació, podreu sol·licitar una beca (total o parcial) per fer front a la quota o despeses de participació, mantenint la reserva de la vostra plaça, i sense haver d’efectuar cap pagament, fins a la resolució de la sol·licitud.

L’import de la beca es calcularà en funció de la situació, renta i patrimoni familiar, seguint els llindars establerts en el Reial Decret 688/2020, de 21 de juliol

El calendari i procediment i la documentació a entregar per optar a les beques dependrà de cada programa i s’informarà convenientment en cada cas a les persones candidates.

Qualsevol dubte respecte al pagament, cal contactar bojosperlaciencia@fcatalunyalapedrera.com
Informació general del programa: https://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/bojos-ciencia
Facebook: www.facebook.com/LaPedrera.ciencia
Twitter: @PedreraCiencia

Col·laboradors:

Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI)
Universitat Pompeu Fabra
Fundació Catalunya La Pedrera

 

Other Editions