Bojos per l’Economia! 2024

Bojos per l'Economia està organitzat pel Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), amb el suport i la col·laboració del Departament d'Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra, i vol donar a conèixer l’entorn multidisciplinari que ofereix l’economia, on conflueixen disciplines diferents com les matemàtiques i l'estadística, per resoldre reptes relacionats amb alguns dels fenòmens econòmics i socials més rellevants de la nostra societat.

 

 

Bojos per l'Economia es dirigeix especialment a estudiants de 1r i 2n de batxillerat amb un excel·lent nivell de matemàtiques i gran interès per veure com la recerca en economia pot ajudar a donar resposta a les principals inquietuds que té la societat. 

Els estudiants tindran l'oportunitat de conèixer ben de prop la investigació en les principals àrees de la macroeconomia i microeconomia, entre d'altres, durant 13 sessions teòriques i pràctiques, a càrrec d'investigadors i professorat vinculat al CREI i al Departament d'Economia i Empresa de la UPF.

El curs posarà èmfasi en els mètodes estadístics i matemàtics aplicats a l'economia. El curs s'apropa molt més a l'estudi de l'Economia a la universitat i a la recerca que no pas a l'assignatura que normalment s'ensenya al batxillerat. Per tant, el curs hauria de ser d'especial interès per a aquells alumnes que estiguin fent el batxillerat científic, o que tinguin una especial competència i interès en disciplines quantitatives, i que desitgin explorar la possibilitat d'estudiar Economia a la universitat.

Cada centre pot recomanar diferents alumnes de primer o segon de batxillerat per a participar en el programa Bojos per l'Economia. Seran seleccionats al voltant de 35 alumnes que s'hauran de comprometre a assistir a les tretze sessions.

 

Professors:

Les diferents xerrades seran impartides per investigadors i professors vinculats al CREI i al Departament d'Economia de la UPF.

 

Sessions:

 

20/01/2024 Victoria Vanasco: "The role of information in markets"      Exercise

27/01/2024 Jan Eeckhout: "Dominant firms in the digital age"

03/02/2024  Mar Reguant: "Mercats elèctrics i transició energètica"

10/02/2024  Jaume Ventura: "European Regional Trade"

17/02/2023 Giacomo Ponzetto: "The Economics of Cities"

24/02/2024 Albert Carreras: "Història econòmica i gestió pública" 

02/03/2024  Rosa Ferrer: "Gender Gaps among High-skill Professionals"

09/03/2024  Caterina Calsamiglia: "El Disseny de Mercats Sense Diners"

16/03/2024 Davide Debortoli: "Monetary and Fiscal Policies"

06/04/2024  José Apesteguía: "Behavioral Decision Making"

13/04/2024  Humberto Llavador: "The Economics of Climate Change"

20/04/2024 Elisa Giannone: "Migrations"

27/04/2024  Isaac Baley: "Career Choice and Business Cycles"

03/05/2024 Acte de cloenda Andreu Mas-Colell: "Que es un  preu?"

 

 

Direcció del programa:

Jaume Ventura

 

Idioma:

Les sessions es faran indistintament en anglès, català i castellà. Per aquest motiu es requereix un excel·lent nivell d'anglès.

 

Dates i horaris del curs:

Aquestes sessions es duran a terme els dissabtes al matí a partir del 20 de gener de 2024. El dia 3 de maig, hi haurà, una sessió de clausura oberta als pares, amb un conferenciant convidat i lliurament de diplomes. 

Les sessions començaran a les 10:30 i duraran fins les 13:30, amb un descans de 30 minuts. Cada sessió tindrà un ponent diferent.

 

Lloc:

Universitat Pompeu Fabra-Campus Ciutadella
Ramon Trias Fargas, 25,27
08005 Barcelona

Auditori Edifici Mercé Rodoreda 23

 

Inscripcions:

Consulteu les bases del programa aquí

https://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/bojos-ciencia/bases

Les inscripcions es faran directament a través del següent link:
https://bojos-ciencia.fundaciocatalunya-lapedrera.com/

 

Dates importants:

Data d'inici inscripcions: 12 de setembre 2023
Tancament inscripcions: 19 d'octubre 2023 a les 23:59h
Preselecció i comunicació candidats seleccionats i no seleccionats: 27 de novembre 2023
Documentació i confirmació assistència Acte d'inauguració: 27 novembre al 5 de desembre 2023, implica pagament d la inscripció
Acte d'inauguració de Bojos per la ciència 2024: 19 de gener 2024
Inici dels cursos: 20 de gener 2024

*Cloenda: Data per determinar

 

Preu del curs: 225 euros

 

Termini:

El pagament s'haurà de dur a terme abans del 5 de desembre de 2023, un cop conclosa la selecció de candidatures. Els candidats que no facin el pagament dins el termini establert seran exclosos.

 

Beques:

El programa de Bojos per la ciència basa el procés de selecció en les qualitats dels candidats, cap estudiant serà exclòs del Programa per una raó econòmica. Més informació:

https://Programa d'ajuts econòmics per a la participació als programes de Science Academy | Fundació Catalunya La Pedrera (fundaciocatalunya-lapedrera.com)

La Fundació Catalunya La Pedrera estudiarà la concessió de beques als candidats que justifiquin documentalment no poder fer front a l’import de matriculació. Per a qualsevol informació referent a la sol·licitud de beques contacteu amb scienceacademy@fcatalunyalapedrera.com un cop la vostra candidatura hagi estat seleccionada i abans de finalitzar el període per al pagament de confirmació de plaça.

Un cop sol·licitada la beca, no caldrà fet cap pagament fins a la resolució d’aquesta.

L’import de la beca es calcularà en funció de la situació, renta i patrimoni familiar, seguint els llindars establerts en el https://Reial Decret 154/2022. de 22 de febrer.

El calendari i procediment i la documentació a entregar per optar a les beques dependrà de cada programa i s’informarà convenientment en cada cas a les persones candidates.

Qualsevol dubte respecte al pagament, cal contactar bojosperlaciencia@fcatalunyalapedrera.com

Informació general del programa: https://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/bojos-ciencia

Facebook: www.facebook.com/LaPedrera.ciencia

Twitter: @PedreraCiencia

 

Col·laboradors:

Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI)
Universitat Pompeu Fabra
Fundació Catalunya La Pedrera

 

Other Editions