CREI
Generalitat de Catalunya Universitat Pompeu Fabra

Activities - Barcelona Macroeconomics Summer School (BMSS)

2016

Taller “Bojos per l’Economia!” per a estudiants de batxillerat inscrit dins del programa Bojos per la Ciència de  la Fundació Catalunya - La Pedrera i organitzat pel Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra (UPF)

 

 

Descripció

 

 

     

L'any 2013, la Fundació Catalunya-La Pedrera va crear el programa Bojos per la Ciència per a l'estimul del talent científic entre els joves.

Dins d'aquest programa marc, neix Bojos per l'Economia, una proposta del Centre de Recerca en Economia Internacional que compta amb el suport i la col·laboració del Departament d'Economia de la UPF.

 

 

 

El taller “Bojos per l’Economia!” consisteix en una sèrie de vuit sessions sobre diferents temes que formen part de l’objecte d’estudi de l’economia. Aquest taller va adreçat a estudiants de segon de batxillerat que desitgin aprofundir en els conceptes i tècniques que utilitzen els economistes per analitzar alguns dels fenòmens econòmics més importants. El Taller posarà èmfasi en els mètodes estadístics i matemàtics aplicats a l’economia i, per tant, va especialment adreçat a alumnes que tenen una especial competència i interès en disciplines quantitatives.

 

Cada centre pot recomanar dos alumnes de segon de batxillerat per a participar en el programa Bojos per l’Economia! Seran seleccionats al voltant de 35 alumnes que s'hauran de comprometre a assistir a les vuit sessions.

 

Professors

 

Les diferents xerrades seran impartides per investigadors i professors vinculats al CREI i al Departament d’Economia de la UPF.

 

Idioma

 

Les sessions es faran indistintament en anglès, català i castellà.

 

Dates i horaris del curs

 

Aquestes sessions es duran a terme durant vuit dissabtes al matí en el període comprès entre el 16 de Gener i el  19 de Març de 2016.  Després de Setmana Santa hi haurà una sessió de clausura oberta als pares, amb un conferenciant convidat i lliurament de diplomes. Les dates concretes s’anunciaran més endavant.

 

Les sessions començaran a les 10:30 i duraran fins les 13:30, amb un descans de 30 minuts. Cada sessió tindrà un ponent diferent.

 

Temes i ponents 

 

 

Lloc

 

Auditori Mercè Rodoreda, Campus Ciutadella, 23.S05

Universitat Pompeu Fabra.

Ramon Trias Fargas, 25-27

08005 Barcelona

 

Direcció 

 

Jordi Galí

 

Coordinació

 

Ana Costa (ana.costaramn@gmail.com)

 

 

Sol·licituds

 

Els alumnes sol·licitants, en coordinació amb un professor i tutor/director de l’escola, hauran d’omplir els formularis que es poden descarregar (veure a sota) i que, un cop omplerts s’hauran d’enviar per part de l’escola per correu postal a:

 

Carolina Rojas

CREI

Ramon Trias Fargas, 25-27

08005 Barcelona

 

 

Dates importants

 

Data d'inici inscripcions: 14 de setembre 2015

Tancament inscripcions: Ampliat a 23 d'octubre 2015

Entrevistes personals: Setmana  16-28 de novembre 2015

Publicació llista dels alumnes seleccionats:  30 novembre -3 de desembre

Pagament del curs; 30 de novembre -11 de desembre

Acte d'inauguració de Bojos per la Ciència 2016 : 15 de gener 2016 a Món Sant Benet

Inici dels cursos: 16 de gener 2016

Cerimònia de cloenda: 15 d'abril 2016

 

Preu del curs: 80 euros

 

Termini: Cal fer l’ ingrés o transferència abans de l'11 de desembre de 2015. S’enviarà un email de confirmació de recepció de l’ ingrés abans del 21 de desembre 

  • Número de compte: ES59 2013 0691 38 0200701558
  • Concepte: BXC1504 + nom, cognom i DNI

El pagament s’ha de fer efectiu la primera quinzena de desembre un cop s’hagi conclòs la selecció de candidatures. El candidat que no faci el pagament dins el termini establert serà exclòs del programa.

El programa de Bojos per la Ciència basa el procés de selecció en les qualitats dels candidats, cap estudiant serà exclòs del Programa per una raó econòmica.

 

La Fundació Catalunya-La Pedrera estudiarà la concessió de beques als candidats que justifiquin documentalment no poder fer front a l’import de matriculació. Qualsevol dubte respecte al pagament, cal contactar coneixement@fcatalunyalapedrera.com

 

Informació general del programa:

http://www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/bojos-ciencia
Facebook: https://www.facebook.com/catfundacio
Twiter: @catfundacio
Instagram: #bojosperlaciencia @catfundacio

 

Col·laboradors

 

Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI)

 

Universitat Pompeu Fabra

 

Fundació Catalunya – la Pedrera

 

 

Formularis d'inscripció

 

Instruccions

Formulari 1 a omplir per l'alumne

Formulari 2 a omplir pel representant legal

Formulari 3 a omplir pel professor que recomana l'alumne

Formulari 4 a omplir pel director del centre

 

 

Llistat dels alumnes seleccionats

LLISTAT

 

 

Recull de premsa

 

FOTOS ACTE INAUGURACIÓ

 

FOTOS ACTE DE CLOENDA

Past editions of Bojos per l'economia
2015 - 2014
 
All the data supplied by users of this website shall be used exclusively for the purposes expressed in each case and shall be processed in accordance with legislation in force and in particular with Organic Law 15 of 13 December 1999 on personal data protection.
Terms and Conditions | Accessibility | Cookies policy | © 2016 - Centre de Recerca en Economia Internacional - CREI | Developed by Ondeuev